Undervisningsopplegget KlimaDialog vekker internasjonal interesse

en dame holder foredrag og holder en tryllestav i hånda

Foto: Panu Salonen/NEMO - Network of European Museum Organisations

I november fikk museumsansatte fra hele verden høre om Klimahusets undervisningsopplegg KlimaDialog under museumskonferansen «and… ACTION! Museums in the Climate Crisis».

Konferansen ble holdt i regi av NEMO (Network of European Museum Organisations) og samlet museumsansatte fra hele verden. Klimapedagog i Klimahuset på Naturhistorisk museum, Ilenia Valerio, var en av innlederne under programmet og var plukket ut blant flere søkere til å snakke om undervisningsopplegget KlimaDialog.

Klimaendringer og bærekraftig utvikling er sammensatte temaer uten enkle svar. Dagens samfunnsdebatter kan ofte bli polarisert og lite nytenkende. 

- Hvis alle er opptatt av å få sagt sitt uten å lytte, lærer vi mindre. Det er grunntanken bak KlimaDialog, forklarer klimapedagog Ilenia Valerio.

Med undervisningsopplegget KlimaDialog har Klimahusets pedagoger i samarbeid med organisasjonen Dialog i Praksis, utviklet et undervisningsopplegg der ungdom får erfare å bli lyttet til gjennom såkalt dialogisk metode. Opplegget skal bidra til et mindre polariserende debattklima.

Undervisningen skal være en arena for utveksling av meninger og åpen dialog i et samfunn der det å «snakke med capslock» dominerer debattklimaet, særlig på nett.

- Vi vet at det kan skremme ungdom fra å tørre å ytre seg. Med KlimaDialog ønsker vi å formidle om viktigheten av å se ulike perspektiver i klimadebatten og åpne opp for å forstå andre sine meninger fremfor å utelukkende "vinne over dem", sier Valerio.

- KlimaDialog vekket stor interesse hos flere av deltakerne på konferansen, og nå håper vi undervisningsopplegget kan bli et tilbud flere steder enn på Klimahuset i framtiden.

 

Hva er KlimaDialog

KlimaDialog er et undervisningsopplegg som kombinerer ny kunnskap om klimaendringer og bærekraftig utvikling med dialog som metode. Opplegget inkluderer et besøk i Klimahuset som ledes av våre klimapedagoger, og lærerveiledninger og presentasjoner som lærerne kan benytte seg av før og etter besøket.

Her kan du lese mer om KlimaDialog og hvordan du kan booke tid hvis du er lærer.

Publisert 13. des. 2023 10:49 - Sist endret 14. jan. 2024 14:09