PRESSEMELDING: Ny bok: ”Botanisk hage – en oase i Oslo”

Bildet kan inneholde: anlegg, naturlig landskap, tre, terrestrisk plante, rektangel.

I snart 200 år har Botanisk hage vært til nytte og glede for Oslo og landets befolkning. Nå får publikum muligheten til å bli bedre kjent med både historien og avdelingene i hagen.

”Botanisk hage – en oase i Oslo” er utgitt av Naturhistorisk museum (NHM) ved Universitetet i Oslo, som Botanisk hage er en del av. Den gir en presentasjon av Botanisk hage i Oslo, og skal stimulere til gjentatte besøk gjennom alle årstider.

− Mange bruker hagen bare til rekreasjon, og det er selvsagt helt fint, sier Dag Inge Danielsen, leder av Botanisk hages Venner og prosjektleder og hovedredaktør for boka.

− Samtidig vet vi at mange også er interessert i de faglige sidene ved hagen, som jo i utgangspunktet er en vitenskapelig samling av levende planter. Vi håper boka kan møte og stimulere denne interessen, samt oppmuntre leseren til å søke mer kunnskap fra andre kilder om plantelivets nærmest uendelige mangfold.

Roser innsatsen

Boka inneholder en kort historikk for Botanisk hage, og presentasjoner av de ulike avdelingene og en del av trærne og plantene som vokser der, selvsagt ledsaget av flotte fargefotografier. Det er også plass til noen glimt bak kulissene og en kikk på planene for fremtiden.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har skrevet forordet.

Fagredaktører har vært professor em. Liv Borgen og professor Brita Stedje fra NHM. I tillegg har flere av de ansatte ved Botanisk hage og NHM bidratt med tekster. Bilderedaktør og grafisk formgiver har vært designer Ingunn Cecilie Jensen.

Sjef for Botanisk hage, Axel Dalberg, roser innsatsen til Botanisk hages Venner.

Lanseres på Urtehagens dag

− Selv om det er NHM som er utgiver av boka, hadde den ikke sett dagens lys uten arbeidsinnsatsen og den økonomiske støtten fra venneforeningen, sier han.

− Samtidig understreker boka med all ønskelig tydelighet at Botanisk hage er mer enn bare en nydelig park.

Boka lanseres i Botanisk hage på Urtehagens dag, søndag 4. september, hvor Brita Stedje presenterer boka kl. 11.30. Boka er på  128 sider, og utsalgsprisen er kr. 149,-. Den blir å få kjøpt i museumsbutikkene ved Naturhistorisk museum.

Mer informasjon

Axel Dalberg
Sjef for Botanisk hage
axel.dalberg@nhm.uio.no
Tlf.: 93028787

Dag Inge Danielsen
Bokas hovedredaktør og leder for Botanisk hages Venner
daginge@infoidag.no
Tlf.: 95191375

Mer om boken

Fra UrtehagenNysgjerrighet i Urtehagen. Foto: Ulla Schildt, NHM

 

Publisert 1. sep. 2011 10:15 - Sist endret 24. apr. 2022 06:54