Mineraltreff på Eidsfoss

Et av årets høydepunkter for mineralsamlere i Norge er Steintreffet på Eidsfoss.

Salgsbodene er på plass og mineraltreffen kan starte.

I år var det 19 gangen steintreffet ble arrangert, og det er gratis å komme inn for besøkende. Steintreffet er et arrangement av og for steinsamlere, og det er NAGS i samarbeid med Buskerud.geologiforening og Vestfold Geologiforening som står bak arrangementet.  

Dette er en av de viktige møteplassene for både amatører og profesjonelle, gamle og nye samlere i Norge. Hit kommer det samlere fra hele landet (Harstad, Bergen, Kristiansand  osv.) for å selge og bytte mineraler, diskutert nye og gamle steinfunn. 

I år så var det litt over 50 utstillere fra 8 forskjellige land og en antar at ca 2800 personer besøkte steintreffet, hvor en kan kjøpe alt fra mineraler til meteoritter, fossiler, bøker og smykker.

Det er også barneaktiviteter som steinvasking, metalldetektor og maling av dinotenner. De som føler for det kan også ta et bad i Eikern.

 

Geologisk Museums venneforening sitt salgsbord

Geologisk museums venneforening har som vanlig en stand hvor de solgte mineraler og bøker til inntekt for museets mineralsamling.  Årets inntekter går som vanlig uavkortet til innkjøp av nye mineralprøver til samlingen ved Naturhistorisk museum. Uten venneforeningene så hadde det blitt svært lite oppgradering av de geologiske samlingene ved museet. 

Det ble ikke mange prøvene til museets samling, men det ble kjøpt inn en flott grønn fluorittkrystall  fra Nittedal, nyfunn av apofyllit fra Kjørholt samt en god prøve med det giftige mineralet hutchinsonitt.  Det ble også donert mineralprøver til forskning og samlingen fra flere samlere.

 

Aubrey Roberts viser hvordan en åpner en kappe med fossiler fra Svalbard
Aubrey Roberts viser hvordan en åpner en kappe med fossiler fra Svalbard.

Øglegraverne ved Naturhistorisk museum hadde egen «Svalbard camp» hvor de viste frem dinoøgla, preparering av fossiler mm.

Da er det bare å glede seg til neste års steintreff i juli på Eidsfoss. Nummer 20 i rekken.

Av Rune S. Selbekk
Publisert 24. juli 2017 11:27 - Sist endret 24. juli 2017 19:48
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere