Internasjonal Pegmatittkonferanse i Kristiansand

PEG2017 deltakere på Klubben Selskapslokaler i Kristiansand

13. til 15. juni 2017 organiserte Naturhistorisk Museum i Oslo under ledelse av professor Axel Müller 8th International Symposium on Granitic Pegmatites på Agder Universitet i Kristiansand.

Konferansen startet med registrering av deltakere og Icebreaker Party på Agder Naturmuseum og Botanisk Hage kvelden 13. juni. Bjørns Catering [http://bjornscatering.blogspot.no] sørget for matservering og bandet «Jazz på Trass» sørget for stemningsfylt musikk.

Icebreaker party på Agder Naturmuseum med "Jazz på Trass"
Icebreaker party på Agder Naturmuseum med "Jazz på Trass"

Deretter fulgte 2 dager med 28 foredrag på et høyt vitenskapelig nivå om pegmatitter, deres betydning for forståelse av jordens dannelse og det «grønne» energiskiftet. Pegmatitter er bl.a. hovedkilde til kvarts for solcelleproduksjon og litium for litium-batteriproduksjon. Kjemien av edelsteiner som beryll var også tema.

Nanna, Nelia, Ellen og Niall er del av PEG2017 organisasjonsteam

Stig Larsen fra Vestfold Geologiforening solgte lokale mineraler under konferanse med stor suksess.

Stig Larsen's populære mineral"butikk" under PEG2017 konferanse

Ronald Werner fra Setesdalmuseet laget en utstilling av nye mineralfunn fra Setesdalen under konferansen. Blant de utstilte mineralene var en 4.5 kg tungt gadolinittkrystall – et sjeldent jordarts mineral som ble funnet for ca. 4 uker siden.

4,5 kg tungt gadolinittkrystall - en ny mineralfunn fra Iveland utstilt under PEG2017 konferanse

Sammendrag (abstracts) av de ulike foredrag og posters under konferansen blir lagt ut på hjemmesiden til Norsk Geologisk Forening [http://www.geologi.no/konferanser/foredrag-abstracts]

Emneord: Pegmatitt, mineraler, Kristiansand, PEG2017 Av Axel Müller
Publisert 29. juni 2017 15:33
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere