Naturhistorisk museum jubler: 8 millioner til prosjektering av nytt veksthus

Oase 60º Nord er arkitektkontoret Stein Halvorsens vinnerutkast for nytt veksthus på Tøyen.

Pressemelding: I regjeringens tiltakspakke som ble lagt fram mandag 26. januar lå det 8 millioner kroner til prosjektering av det nye veksthuset som har stått på Botanisk hages ønskeliste i en mannsalder.

I regjeringens tiltakspakke som ble lagt fram mandag 26. januar lå det 8 millioner kroner til prosjektering av det nye veksthuset som har stått på Botanisk hages ønskeliste i en mannsalder.

I de siste årene har Naturhistorisk museum arbeidet aktivt for å skaffe ekstern finansiering til prosjektet, og har greid å samle inn 78 millioner i sponsorbidrag. Den totale kostnaden for veksthuset blir på ca. 250 millioner.

”Strålende!” sier museumsdirektør Elen Roaldset. ”Nå er vi i gang!”

Dette er et tydelig signal om at staten ønsker fortgang i prosjektet:

”Jeg er også glad for at vi har funnet plass til åtte millioner kroner til nytt veksthus på Tøyen. Dette prosjektet har ventet lenge, og nå håper vi det går fortgang i dette. Slik viser regjeringen klart at vi ønsker framdrift ”, sier forskningsminister Tora Aasland til Uniforum.

Prosjekteringen er allerede påbegynt, under ledelse av Statsbygg. Med denne bevilgningen kan forprosjektet ferdigstilles i løpet av noen måneder – og da er alt klart for bygging.

”Hvis det settes tilstrekkelig trøkk på prosjekteringen nå, kan vi ha et visst håp om at en byggebevilgning kan komme allerede i revidert statsbudsjett til våren,” sier direktør Roaldset. ”Men enten det blir i 2009- eller 2010-budsjettet, så ser vi i hvert fall fremtiden for veksthuset lyst i møte i og med dette positive signalet fra regjering og storting.”

For mer informasjon, kontakt:

Museumsdirektør Elen Roaldset
elen.roaldset@nhm.uio.no
tlf. 22 85 18 40

Gartner Anne Finnanger
Prosjektgruppa for veksthuset
anne.finnanger@nhm.uio.no
tlf. 971 24 375

Publisert 27. jan. 2009 09:10 - Sist endret 8. des. 2019 10:36