Navnekonkurranse: Hva skal byggene hete?

Bildet kan inneholde: anlegg, bygning, himmel, sky, tre.

Foto: Per Aas, NHM

Botanisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum skal få nye navn, og DU er invitert til å sende inn forslag!

I forbindelse med UiOs 200-årsjubileum ønsker Naturhistorisk museum å hedre de vitenskapsmenn og/eller -kvinner som har betydd ekstra mye for utviklingen av naturfagene og museet.

Vi vil derfor gi de tre museumsbyggene Botanisk museum, Geologisk museum og Zoologisk museum etter tre av disse, slik det er vanlig for mange andre av universitetets viktigste bygg.

Send inn forslag

Publikum og ansatte inviteres til å sende forslag til navn innen 10. august. Forslagene skal begrunnes (0,5 – 1,0 side). De foreslåtte bør ha vært viktige forskere innen sine respektive fagfelt, og ha hatt en tilknytning til UiOs naturvitenskapelige museer og/eller Botanisk hage og Tøyen.

Forslag sendes til Elisabeth Aronsen på elisabeth.aronsen@nhm.uio.no, eller til

Elisabeth Aronsen
Naturhistorisk museum
Pb. 1172 Blindern
0318 Oslo

Mrk.”Nye navn”. Spesifiser hvilket av byggene du ønsker å navngi. Husk å oppgi kontaktinformasjon.

Avgjørelsen faller

En jury bestående av Naturhistorisk museums styreleder og representanter for alle fagområdene på museet lager en innstilling, som vil bli sendt til rektor for endelig godkjenning.

De nye navnene blir offentliggjort på UiOs 200-årsdag 2. september. Forslagsstillerne med den beste begrunnelsen for navnene vil bli premiert og invitert til å delta på seremoniene.

 

Publisert 24. juni 2011 11:04 - Sist endret 5. aug. 2022 10:15