Protokoll fra styremøte 05/12 Naturhistorisk museum

Møtet ble satt 13. desember 2012, kl. 09:00, Brakka, Øst for Geologisk museum, og hevet kl. 12:015.

Tilstede
Kjeld Rimberg
Charlotte Sletten Bjorå
Synnøve Botnen
Anne Finnanger
Ane Senstad Guldahl
Arild Johnsen
Øystein Lofthus
Berit Forbord Moen
Einar Uggerud


Fra administrasjonen
Arne Bjørlykke
Fridtjof Mehlum
Geir A. Rogstad
Elisabeth Aronsen (referent)

Forøvrig deltok flere i forbindelse med de enkelte saker, se disse.

SAK 1 Referat møte 04-2012

Referatet ble godkjent.

Saksdokumenter:

Protokoll
          
SAK 2 Helse- miljø og sikkerhet ved NHM

Knut Semb utdypet og besvarte spørsmål til HMS rapporten som ble tatt til etteretning.

Styret ønsker et estimat over kostnadene forbundet med radonutbedring til neste møte.

Styret ba om en redgjørelse for NHMs system for håndtering av arbeidsrelaterte psykososiale problemer i et senere styremøte.

Saksdokumenter:

v-2-.pdf
          
SAK 3 Tilsetting av museumslektor

Rogstad redegjorde og besvarte spørsmål.


VEDTAK
Marit Grønbech tilbys stilling som museumslektor. Hvis hun takker nei vil direktøren ta stilling til hvorvidt stillingen skal lyses ut pånytt.

          
SAK 4 Utvidelse av stillingsprosent førsteamunensis i geologi

Bjørlykke utdypet og besvarte spørsmål.

VEDTAK
Styret ved Naturhistorisk museum tilsetter Øyvind Hammer som førsteamanuensis (SKO 1109) i en fast 100% stilling

          
SAK 5 Budsjett og årsplan

Rogstad og Vollelv utdypet og besvarte spørsmål. Styret fikk også en mer detaljert presentasjon i tillegg til utsendt dokumentasjon.

Foreløbig resultat for 2012 viser et overskudd som i hovedsak skyldes utsatt aktivitet. Endelig budsjett vil justeres iht endelig resultat og blir derfor ikke ferdig før første styremøte i 2013.

Rammene for 2013 er, med unntak av ekstra bevilgning på 3,0 millioner til massedigitalisering samt 2,3 millioner i økt husleie på Økern, lite endret fra 2012.

Budsjettet er fordelt på seksjonene ut fra behov, visse justeringer er foretatt som følge av større underforbruk de tidligere år.

Disse midlene er omfordelt til formål som ikke vil gi varige forpliktelser blant annet 1,8 millioner til jubileet i 2014.

Rogstad redgjorde videre for arbeidet med årsplan. Den foreliggende versjonen vil justeres iht til budsjettet til første styremøte i 2013. Han gjorde også oppmerksom på at dette er en intern plan mens det også utarbeides en plan iht UiOs mal som sendes til UiO sentralt. Eventuelle forslag til endring av tekst som styremedlemmer har kan sendes Rogstad.

VEDTAK
Årsplan og budsjett vedtas med de usikkerheter rundt prosjektinntektene og frikjøp som foreligger og med de rammer som er skissert. Direktøren gis fullmakt til å foreta mindre justeringer innenfor budsjettrammen fram mot leveringsfrist 14. desember.
Endelig internt budsjett og årsplan legges fram i første styremøte 2013.

Saksdokumenter:

http://www.nhm.uio.no/om/styret/moter/2012/131212/v-5.pdf
          
SAK 6 Botanisk hage 200 år i 2014. Mål og tiltak

Axel Dalberg Poulsen ga en inngående presentasjon av planene og besvarte spørsmål. Jubileet skal skal omfatte hele Naturhistorisk museum ikke bare hagen. I planleggingen er det lagt vekt på å skape varige verdier. Plangruppen har innledet samarbeid med UiO for å koordinere dette med grunnlovsjubileet samt andre mindre jubileer.

Oslo kommune er orientert gjennom Tøyenkomiteen.

VEDTAK
Styret ber administrasjonen arbeide videre med å realisere jubileumsprogrammet i tråd med de fremlagte planer og ber om en statusrapport medio 2013.

Styret stiller 1.8 mill NOK til disposisjon for jubileumsforberedelsene i 2013 utover det avdelingene selv kan hente fra egne budsjetter og ber administrasjonen styrke kommunikasjonsarbeidet i 2013 og 2014.

Saksdokumenter:

http://www.nhm.uio.no/om/styret/moter/2012/131212/v-6.pdf
          
SAK 7 Eventuelt

Styret hadde en diskusjon om sin rolle som tilsettingsorgan for vitenskapelige stillinger og fant at det var ønskelig å fortsette dagens praksis med styrebehandling (eventuelt behandling gjennom e-post i hastesaker).

Studentrepresentantene Botnen og Lofthus har samlet alle phd. og master studenter ved NHM til møte og refererte kort om det som opptar studentene. Styret og direktør finner det nyttig å få inn slik informasjon og tar de ulike behov og ønsker med videre.

          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Opprettelse av samlingsseksjon ved NHM

Bjørlykke innledet og inviterte til spørsmål og diskusjon av saken. Motivet bak forslag til ny organisering er å øke fokus på samlingene og samtidig frigjøre ressurser til forskning. Dette er aktualisert gjennom de nylig gjennomførte NFR evalueringene for bio- og geofagene samt Riksrevisjonens gjennomgang av samlingene og den påfølgende stortingsmeldingen "Tingenes Tale".

I tillegg er dagens organisasjon med to store seksjoner uten videre formell intern struktur uhåndterbar.

Videre prosess i saken:

Begge seksjonene (SKF og SFS) skal ha halvdagsmøter medio januar der Bjørlykke også deltar. Det blir også et ekstra møte med organisasjonene. Styret får så et mer utdypet forslag til behandling i neste møte. Organisasjonene behandler forslaget i det ordinære kontaktmøtet et par dager før styremøte.

Saksdokumenter:

o-sak1.pdf
          
O-SAK 2 Likestilling ved NHM

Bjørlykke og Mehlum orienterte. Likestillingsutvalget har endret sammensetning. Mehlum og Ugletveit går ut og Bjørlykke inn som leder og Cecilie Andersen vil fungere som sekretær.

          
O-SAK 3 Aktuelle bygge- og rehabiliteringssaker

Bjørlykke orienterte kort om status for veksthus, Økern, rehabilitering av Waldemar C. Brøggers hus samt butikk.

Det kan være aktuelt å justere på veksthusprosjektet og det hentes inspirasjon fra Århus universitet som har valgt en mer kostnadseffektivt og praktisk løsning.

          
Publisert 20. des. 2012 10:08 - Sist endret 27. nov. 2018 14:06